Borddekking
Råd og tips til dekking av ditt vakre bord

Når den store dagen nærmer seg med stormskritt, er det mye man må ta stilling til før dagen opprinner. Er invitasjonene sendt ut? Sangene ferdigskrevet? Klærne stelt i stand og bordpynten ordnet?

En av de viktigste avgjørelsene man skal ta stilling til, er hvordan festbordet skal være på den store dagen.

Store deler av feiringen, enten det er dåp, konfirmasjon eller bryllup, foregår rundt bordet – taler holdes, sanger synges, man har mange gode samtaler, vakre bilder blir til og minner blir skapt. Bordet er på grunn av dette i stort fokus og blir naturlig nok en viktig del av rammen rundt feiringen.

Hvordan en velger å dekke det vakre festbordet varierer mye. Tradisjonelt sett dekkes festbord med hvit duk, hvite lys og hvite servietter, men i dag er alt tillatt. Mange ønsker å sette sitt personlige preg på bordet ut i fra personlighet, stil, interesser, trender eller liknende.

Det finnes mange ulike måter å sette opp bordene på. En kan ha runde, avlange, T-bord, U-bord,
E-bord, m.m. Finn ut hvilke bordtype som egner seg i rommet ditt, før du begynner å planlegge borddekorasjonene, da de ulike bordene dekkes på ulike måter. Det beregnes ca 60cm pr. kuvert. Ut i fra dette kan du finne lengden på bordet.

 

Slik går du frem når du skal dekke festbordet:

  • Finn ut hvor mange gjester du skal ha.
  • Hva slags bord skal dekkes (hestesko, langbord, rundt bord e.l)
  • Skal du ha et tema eller spesiell stil på bordene?
  • Finn lys og servietter
  • Finn annet tilbehør
  • Ordne sanger og bordkort
  • Finn de riktige blomstene til bordet

 

Ønsker du å gi en helt spesiell oppmerksomhet til den store dagen, kan et personlig lys med bilde og hilsen være en flott gave. Les mer om personlige lys og bestilling her.

 


 

Velkommen til oss!

Mandag-Fredag: 10.00-18.00
Lørdag: 10.00-18.00
Søndag: 12.00-18.00

clear both